Ομπάμα, Πούτιν και Κινέζος πρόεδρος ντυμένοι «ασορτί» στη σύνοδο κορυφής των 21 κρατών

Ιστορική αλλά αμήχανη η συνάντηση του προέδρου της Κίνας με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας

Ομπάμα, Πούτιν και Κινέζος πρόεδρος ντυμένοι «ασορτί» στη σύνοδο κορυφής των 21 κρατών

​Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έφτασαν στο Πεκίνο για τη σύνοδο κορυφής των 21 κρατών με τις ισχυρότερες οικονομίες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Μάλιστα, φαίνεται πως έχουν το ίδιο γούστο , αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αλλά και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που υποδέχτηκε στο Πεκίνο τους ηγέτες για την ετήσια σύνοδο, διάλεξαν το βυσσινί ανάμεσα στα 4 χρώματα που είχαν στ�� διάθεσή τους!

Τα ρούχα των ηγετών σχεδιάστηκαν ειδικά για την περίσταση μετά από προτάσεις κινέζων σχεδιαστών που έπρεπε να συνδυάσουν κάτι που να αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή και τη σύγχρονη Κίνα.

Το Πεκίνο υποδέχτηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους με καθαρότερη ατμόσφαιρα, χάρη στα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν. Όλες οι κατασκευαστικές εργασίες σταμάτησαν, στα μισά ιδιωτικά οχήματα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, δόθηκε άδεια στους δημόσιους υπαλλήλους και απαγορεύτηκε ακόμη και το τελετουργικό κάψιμο των ρούχων των νεκρών, που κατά την παράδοση τους επιτρέπει καλή εμφάνιση στη μετά θάνατον ζωή.

Στο δείπνο υποδοχής ο πρόεδρος της Κίνας αντάλλαξε αμήχανη χειραψία με το πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, λόγω της μακράς αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδίως για τα νησιά Ντιαογού ή Σενκάκου στην ανατολική σινική θάλασσα. Στην αυριανή τους συνάντηση οι ηγέτες, θα συζητήσουν για την ανάπτυξη, την ελεύθερη αγορά αλλά και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στις διενέξεις της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top