Τζιχαντιστές ταξιδεύουν με πολυτελή κρουαζιερόπλοια για Συρία και Ιράκ!

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ιnterpol

Τζιχαντιστές ταξιδεύουν με πολυτελή κρουαζιερόπλοια για Συρία και Ιράκ!

Με πολυτελή κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν επίδοξοι τζιχαντιστές από την Ευρώπη, προκειμένου να φτάσουν στις εμπόλεμες ζώνες, Συρία και Ιράκ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και η Interpol κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να επεκταθούν οι έλεγχοι εκτός από τις αεροπορικές εταιρείες στα πρακτορεία κρουαζιέρας, αλλά και να ενισχυθεί η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατικών μυστικών υπηρεσιών.

«Οι ξένοι που θέλουν να ενταχθούν σε ισλαμιστικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία χρησιμοποιούν κρουαζιερόπλοια για να φθάσουν σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας» είπε ο απερχόμενος επικεφαλής της Interpol Ρόναλντ Νόουμπλ.

Ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Interpol Πιερ Σεντ Χιλέρ δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press, ότι οι επίδοξοι τζιχαντιστές αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προς αποφυγή εντοπισμού τους, αφού οι έλεγχοι στα αεροδρόμια είναι σήμερα πολύ πιο αυστηροί.
«Υπάρχουν στοιχεία ότι άτομα, ιδίως στην Ευρώπη, ταξιδεύουν κυρίως στη Σμύρνη και άλλες τοποθεσίες για να εμπλακούν σε αυτού του τύπου τη δραστηριότητα» δήλωσε ο Πιερ Σεντ Χιλέρ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top