Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αίμα του γιατρού που σώθηκε από Έμπολα: Έχει γίνει ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ!

Υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντιβιοτικό

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αίμα του γιατρού που σώθηκε από Έμπολα: Έχει γίνει ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ!

​Ανάρπαστο έχει γίνει το αίμα του αμερικανού γιατρού Κέντ Μπράντλι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που γιατρεύτηκε στις ΗΠΑ από τον ιό του Έμπολα!

Ο 33χρονος κόλλησε τον θανατηφόρο ιό ενώ βρισκόταν στη Λιβερία και όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, ανάρρωσε στο νοσοκομείο Emory της Ατλάντα όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με πειραματικό φάρμακο.

Τώρα, θεραπευμένος πια, δηλώνει πως η νέα του αποστολή είναι να αφυπνίσει τον κόσμο για την έξαρση του ιού που έχει μολύνει πάνω από 13.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, σκοτώνοντας σχεδόν 5.000!

«Αν ήμουν στην Λιβερία θα μπορούσα να σώσω 50 ασθενείς με Έμπολα, ενώ εδώ, το μήνυμά μου μπορεί να σώσει εκατοντάδες», δηλώνει.

Ο Μπράντλι λοιπόν, στην προσπάθειά του να βοηθήσει δίνει το αίμα του ως αντιβιοτικό σε ασθενείς με Έμπολα, αφού θεωρείται πως η χρήση του αίματος ασθενούς που έχει ξεπεράσει τον ιό, λειτουργεί σαν φάρμακο. Ο επιζών, αναπτύσσει φυσικά αντιβιοτικά που βοηθούν στην θεραπεία από τον ιό.

Συγκεκριμένα, στους ασθενείς χορηγείται πλάσμα, το συστατικό του αίματος που περιέχει πρωτεΐνες που μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό, κοινώς αντισώματα. Με δεδομένη περίπτωση εκείνη της μετάγγισης στην οποία είχε αρχικά υποβληθεί ο Μπράντλι, η επιστημονική κοινότητα διαπίστωσε πως το πλάσμα περιέχει συγκεκριμένα αντισώματα κατά του Έμπολα, κι αυτό γιατί όταν κάποιος δωρίζει πλάσμα, το αίμα του σύρεται σε μια μηχανή που διαχωρίζει το πλάσμα και επιστρέφει στον δότη τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Ήδη ο Μπράντλι έχει δώσει αίμα (Α+) σε τρεις ανθρώπους μέσα σε έναν μήνα, τον συνάδελφό του ιατρό Ρικ Σάκρα, τον εικονολήπτη του NBC Ασόκα Μούκπο και την Αμερικανίδα νοσοκόμα Νίνα Φαμ από το Ντάλας. Η πρώτη μετάγγιση έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου και η τελευταία στις 8 Οκτωβρίου.

antrwpoi-pou-pran-aima-apo-ton-brantly.jpg
Ο 33χρονος γιατρός που έχει ήδη γίνει πασίγνωστος δηλώνει πως δεν θα σταματήσει να δίνει το αίμα του, όσο χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΥΤΟΣ είναι ο γιατρός που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα-Είχε πάει στην Λιβερία και κόλλησε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top