Γερμανία: Η απεργία στα ΜΜΜ έχει παραλύσει τα πάντα

Πρόκειται για πρωτοφανή κινητοποίηση

​Μόνο ένα στα τρία τρένα κινείται από το π��ωί της Πέμπτης στη Γερμανία, καθώς με το ξεκίνημα της τετραήμερης απεργίας των μηχανοδηγών έχουν ήδη παραλύσει οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Χθες, το συνδικάτο GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher), κήρυξε απεργία διαρκείας που επεκτάθηκε σήμερα το πρωί και στα επιβατικά τρένα. Η απεργία δημιούργησε χάος κατά τη διάρκεια των πρωϊνών ωρών αιχμής στις μεταφορές του κοινού.

Η διεύθυνση της Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του συνδικάτου, που εν τω μεταξύ είχε αρνηθεί να υπάρξει οποιαδήποτε μεσολάβηση για το θέμα με την εταιρεία.

Στους δρόμους του Βερολίνου σήμερα το πρωί επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, καθώς το εν τρίτον των δρομολογίων του προαστιακού δικτύου S-Bahn δεν πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα, στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, ματαιώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τοπικών τρένων, ενώ στη Βαυαρία, ματαιώθηκε τουλάχιστον το 50% των τοπικών δρομολογίων και στο Μόναχο εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο ανά ώρα των S-Bahn, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες τις ώρες αιχμής.

Η κυκλοφορία των γερμανικών σιδηροδρόμων αναμένεται να αποκατασταθεί την Δευτέρα στις 04:00 π.μ, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top