​Προκλητικό ρεπορτάζ των Τούρκων πάνω στην τουρκική φρεγάτα που αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ

Ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται

Ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας έκανε ρεπορτάζ πάνω σε μια φρεγάτα που ακολουθεί το Μπαρμπαρός.

Ο δημοσιογράφος του Τουρκικού NTV ανέβηκε πάνω στη τουρκική φρεγάτα Γκελίμπολου ενώ Τούρκος υπαξιωματικός εξήγησε τι ακριβώς κάνει η φρεγάτα.

«Για να μην εμποδίσουν τις εργασίες του πλοίου μας και να μην περάσει κάποιος πάνω από το καλώδιο των ερευνών, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας, δεν πρέπει να πλησιάσουν το πλοίο. Πρέπει να απέχουν τρία ναυτικά μίλια και από τις δυο πλευρές και 6 ναυτικά μίλια στην πίσω πλευρά.» σημείωσε.

Το Γκελίμπολου δεν είναι το μόνο τουρκικό πλοίο που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ερευνητικό τουρκικό σκάφος που αλωνίζει την κυπριακή ΑΟΖ. «Φροντίστε να αλλάξει πορεία το εμπορικό πλοίο "Μαβί Ακντενίζ"και να βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από το "Μπαρμπαρός».

Στα ραντάρ της φρεγάτας διακρίνονται τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και οι κινήσεις του Μπαρμπαρός και των τουρκικών πολεμικών που το συνοδεύουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top