Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μπορεί να ξοδεύει 1 εκ. δολάρια την ημέρα για 220 χρόνια!

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων έχει διπλασιαστεί από το 2009

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μπορεί να ξοδεύει 1 εκ. δολάρια την ημέρα για 220 χρόνια!

​Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων έχει διπλασιαστεί από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη έκθεση από πολέμιους της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes που παραθέτει η έρευνα της Oxfam, οι πλούσιοι του κόσμου γίνονται πλουσιότεροι, αφήνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν παγιδευμένοι μέσα στη φτώχεια.

Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο έχει υπερδιπλασιαστεί σε 1.646 μετά την οικονομική κρίση του 2009, και η Oxfam αναφέρει ότι απόδειξη αυτής της της αύξησης αποτελεί το γεγονός ότι μία συντριπτική πλειοψηφία, δεν συμμερίζεται τα οφέλη από μία ενδεχόμενη επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, στο διάστημα μεταξύ του 2013 και του 2014, είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά ένα υπέρογκο ποσό που αντιστοιχεί σε επιπλέον 668 εκατομμύρια δολ. την ημέρα, στο σύνολό του, κάτι που ισοδυναμεί με μισό εκατομμύριο δολ. το λεπτό.

Σημειωτέον πως τον Ιανουάριο Oxfam εξέδωσε έκθεση που τόνιζε ότι ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου είναι ίσος με την περιουσία του φτωχότερου ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Oxfam υπολόγισε επίσης τον χρόνο που θα χρειαστεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για να ξοδέψει την περιουσία του. Ο Κάρλος Σλιμ, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών θα χρειαστεί δύο ζωές, 220 χρόνια δηλαδή για να ξοδέψει τα 80 δισ δολάρια του πλούτου του. Για να γίνει πιο κατανοητό, θα πρέπει να ξοδεύει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα για τα επόμενα 220 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, περίπου 4 εκ. Έλληνες βρίσκονται κάτω από ή κοντά στο όριο της φτώχειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top