Ράμα:«Αυτό που όλοι ονειρευόμαστε είναι μια μεγάλη Ευρώπη και όχι μια μεγάλη Αλβανία ή Ελλάδα»!

"Θα ήθελα να καλωσορίσω τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, σύντομα, στα Τίρανα''

Ράμα:«Αυτό που όλοι ονειρευόμαστε είναι μια μεγάλη Ευρώπη και όχι μια μεγάλη Αλβανία ή Ελλάδα»!

​«Αυτό που όλοι μας ονειρευόμαστε είναι μια Μεγάλη Ευρώπη και όχι μια Μεγάλη Αλβανία ή μια Μεγάλη Σερβία ή μια Μεγάλη Ελλάδα», δήλωσε στην Καθημερινή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μετά τα επεισόδια στο γήπεδο του Βελιγραδίου.

Ακόμα κατηγόρησε τους Σέρβους για «επίδειξη ρατσισμού και βίας», τονίζοντας πως «αυτό που έγινε κατέστησε ακόμη σαφέστερο πόσο σημαντικό είναι να ξεπεραστεί το οδυνηρό παρελθόν στην περιοχή μας και πόσο εύθραυστο είναι το μεγάλο επίτευγμα της ειρήνης στα Βαλκάνια». Απαντώντας στις κατηγορίες περί «Μεγάλης Αλβανίας», τις χαρακτηρίζει «εφιάλτη όσων ζουν στο παρελθόν και με το παρελθόν» δηλώνοντας πως «αυτό που επιζητούν οι Αλβανοί, αυτό που όλοι μας επιζητούμε και ονειρευόμαστε είναι μια Μεγάλη Ευρώπη και όχι μια Μεγάλη Αλβανία ή μια Μεγάλη Σερβία ή μια Μεγάλη Ελλάδα...».

Όσον αφορά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν θεωρεί ότι διανύουν περίοδο στασιμότητας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ��αξιδιού –«σύντομα»– του κ. Αντώνη Σαμαρά στα Τίρανα.

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει στασιμότητα και θα ήθελα να καλωσορίσω τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, σύντομα, στα Τίρανα. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντί του και με αυτό που επιδεικνύει σ' αυτό το δύσκολο εγχείρημα να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική αταξία. Εμπιστεύομαι τις πολύ θετικές προθέσεις του απέναντι στην Αλβανία και στους Αλβανούς, και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα μαζί και να ενισχύσουμε όχι μόνο τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας αλλά και τις περιφερειακές σχέσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top