ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ιρανοβρετανή που πήγε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ ανδρών!

To ανακοίνωσε η δικηγόρος της

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ιρανοβρετανή που πήγε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ ανδρών!

​Η 25χρονη Ιρανοβρετανή, Γοντσέχ Γαβαμί, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, επειδή θέλησε να παρακολουθήσει έναν διεθνή αγώνα βόλεϊ ανδρών.

Η νεαρή είχε συλληφθεί στις 20 Ιουνίου, επειδή συμμετείχε σε μια κινητοποίηση γυναικών, οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας. Λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερη, ενώ συνελήφθη εκ νέου λίγες μέρες αργότερα.

Τον Σεπτέμβριο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημάνει ότι η κράτηση της Γαβαμί δεν συνδέεται πλέον με τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, όμως δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

02b3ae06-3d04-11e4-_768778c.jpg
«Η απόφαση δεν μου έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, όμως μου την έδειξε ο δικαστής και η πελάτης μου καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση», δήλωσε η δικηγόρος της, Μαχμούντ Αλιζαντέχ Ταμπαταμπαγέ και πρόσθεσε: «Καθώς δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, το δικαστήριο μπορεί να της επιβάλει μια ποινή με αναστολή».

Παράλληλα, στις αρχές Οκτωβρίου, η μητέρα της νεαρής, Σούζαν Μοσταγιάν, με ανάρτηση της στο facebook δήλωσε ότι η Γοντσέχ αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται τροφή, και επεσήμανε ότι οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να πείσουν την κόρη της να αλλάξει δικηγόρο και να δηλώσει ένοχη για νέες κατηγορίες.

Η οικογένεια της είχε ξεκινήσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωσή της και είχε απευθυνθεί στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top