Έτοιμο το πιο γρήγορο τεστ για τον Έμπολα- Ανιχνεύει τον θανατηφόρο ιό μέσα σε 15 λεπτά

Θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες σε ασθενείς στη Γουινέα

Έτοιμο το πιο γρήγορο τεστ για τον Έμπολα- Ανιχνεύει τον θανατηφόρο ιό μέσα σε 15 λεπτά

​Το πιο γρήγορο τεστ για την διάγνωση του Έμπολα είναι πλέον γεγονός… Σύμφωνα με τη «Liberation», Γάλλοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα τεστ- εξπρές, το οποίο ανιχνεύει τον θανατηφόρο ιό μέσα σε 15 λεπτά. Οι δοκιμές, θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο σε ασθενείς στη Γουινέα και τα αποτελέσματα θα δοθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

1165763.jpg
«Το διαγνωστικό τεστ - που μοιάζει με το τεστ εγκυμοσύνης - θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στην διάγνωση του ιού», ανέφερε στο Παρίσι ο Γάλλος επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του Έμπολα, Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσί.

689210-university-of-utah-researchers-work-toward-cure-for-ebola-strains (1).jpg
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα από τον θανατηφόρο ιό φθάνουν τους 5 χιλιάδες, ενώ τα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού υπολογίζεται ότι είναι περίπ��υ 13.703.

120076-85acb437fd1b98e032f45cdc5720ca12.jpg
Παράλληλα, την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε πως η συγκεκριμένη επιδημία πρέπει να σταματήσει και οφείλουν όλες οι χώρες να συνεργαστούν ώστε να συμβεί αυτό, αλλιώς είναι πιθανά νέα κρούσματα στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top