Εκατό εκατομμύρια δολάρια στη μάχη εναντίον του Έμπολα

Χρήματα στις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα, στέλνει η Παγκόσμια Τράπεζα

Εκατό εκ��τομμύρια δολάρια στη μάχη εναντίον του Έμπολα

​H Παγκόσμια Τράπεζα θα αποδεσμεύσει 100 εκατομμυρία δολάρια επιπλέον προκειμένου να επιταχύνει την αποστολή και ανάπτυξη ιατρικού προσωπικού από άλλα κράτη στις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα.

«Η παγκόσμια ανταπόκριση στην κρίση του Έμπολα έχει ξεκάθαρα αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, όμως αντιμετωπίζουμε ακόμα μια προφανή έλλειψη ομάδων υγείας που θα αναπ��υχθούν στις πλέον πληγείσες περιοχές μόλυνσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η ενίσχυση 5.000 γιατρών και νοσηλευτών από άλλες χώρες είναι απαραίτητη στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις 3 χώρες που έχουν σφοδρότερα πληγεί από την επιδημία αυτή του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει στοιχίσει την ζωή σε σχεδόν 5.000 ανθρώπους από τις αρχές του έτους.

Τα κεφάλαια που θα αποδεσμεύσει ο διεθνής αυτός οργανισμός αναμένεται κυρίως να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού που θα εγκατασταθεί στη Γκάνα και θα αναλάβει να «συγκεντρώσει, να εκπαιδεύσει και να στείλει» τις ιατρικές ομάδες στις 3 αυτές χώρες, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top