Τα γερμανικά ΜΜΕ κράζουν το «σουλτάνο» Ερντογάν και το παλάτι του!

Ο Τούρκος πρόεδρος κατοικεί στην Άγκυρα ως Σελτζούκος και στην Κωνσταντινούπολη ως Οθωμανός

Τα γερμανικά ΜΜΕ κράζουν το «σουλτάνο» Ερντογάν και το παλάτι του!

Μετά την παρουσίαση του μυθικού παλατιού των 40.000 τ.μ, όπου θα μένει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τα γερμανικά μέσα βρίσκουν αφορμή και δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

Η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο: «Ένα Σεράι στον υπερθετικό» γράφει μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας τη ρήση ενός Γερμανού ποιητή «Δείξε μου πώς χτίζεις, να σου πω ποιος είσαι».

Η επίσης γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αφιερώνει άρθρο με τον τίτλο «Μια νέα κατοικία για τον Σουλτάνο», επισημαίνοντας ότι τα εγκαίνια του Προεδρικού Μεγάρου διόλου τυχαία δεν ήταν.

«Ο Ερντογάν επέλεξε με ιδιαίτερη προσοχή την ημερομηνία των εγκαινίων», επισημαίνει η εφημερίδα και εξηγεί: «Στις 29 Οκτωβρίου του 1923 ο Κεμάλ Πασά, επονομαζόμενος αργότερα Ατατούρκ, κήρυξε την Τουρκική Δημοκρατία από τα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η σημειολογία προφανής, ο Ερντογάν ως Ατατούρκ. Ο Κεμάλ ανέθεσε σε αυστριακό αρχιτέκτονα να χτίσει τη βίλα του, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε. Για τον Ερντογάν όμως δεν ήταν αρκετό. Και έχτισε ένα παλάτι που οι διαστάσεις του ξεπερνούν αντίστοιχο παλάτι του σουλτάνου του Μπρουνέι, που είναι στην πρώτη θέση του βιβλίου ρεκόρ Γκίνες».

Η ίδια εφημερίδα περιγράφει επίσης τις πολεοδομικές παρατυπίες και τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αφού το κτίσμα βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή.

Τέλος αναφέρει: «Ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Δράσης προτίμησε να επισκεφθεί τον τάφο του Ατατούρκ και πολλά επικριτικά ΜΜΕ δεν είχαν προσκληθεί. Ανήμερα της Ημέρας της Δημοκρατίας, ναι μεν δεν έγινε η Τουρκία σουλτανάτο του Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατοικεί παντού ως σουλτάνος, στην Άγκυρα ως Σελτζούκος και στην Κωνσταντινούπολη ως Οθωμανός στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top