ΑΥΤΕΣ είναι οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου!

Διαθέτουν χρήμα, εξουσία και παγκόσμια επιρροή!

​Τι κι αν αυτή τη στιγμή η ύφεση χτυπάει κόκκινο και οι κοινωνικές εκρήξεις θεωρούνται αναμενόμενες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης; Η αύξηση των δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο είναι γεγονός!

Αυτή τη στιγμή στα χέρια των ολιγάριθμων κροίσων του κόσμου συγκεντρώνονται περίπου 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Από αυτά το 13% ανήκει σε γυναικεία χέρια, τουτέστιν σε εκπροσώπους του ασθενούς φύλου που όμως στον τομέα των επιχειρήσεων έχουν αποδειχθεί ισχυρότατες.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το 12,3% του συνολικού πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως είναι γυναίκες.

Όπως έδειξε και η πρόσφατη έκθεση της Wealth-X και της UBS οι πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου είναι οι παρακάτω:


1.Christy Walton, Βόρεια Αμερική
Περιουσία: 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κληρονόμησε ένα μέρος της περιουσίας της Wal-Mart από τον σύζυγό της, John Walton, το 2005, ο οποίος ήταν γιος του Sam Walton, του ιδρυτή της εταιρείας.



2.Liliane Bettencourt, Ευρώπη
Περιουσία: 31,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Bettencourt εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 30% της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών L OREAL και είναι επίσης η γηραιότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.


3.Gina Rinehart, Ασία-Ειρηνικός
Περιουσία: 14,8 δισ. δολάρια. Η περιουσία της προέρχεται από τα project στον κλάδο των σιδηρομεταλλευμάτων και άνθρακα στην Αυστραλία. Είναι επίσης πρόεδρος της Hancock Prospecting και είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Fairfax Media.


4.Soumaya Slim de Romero, Λατινική Αμερική
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια. Είναι μία από τις κόρες του μεγιστάνα Carlos Slim, ο οποίος σύμφωνα με τον Forbes είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι ο μπαμπάς της έχει μεγάλη δραστηριότητα στους τομείς των επικοινωνιών, των ακινήτων, των αεροπορικών εταιρειών, των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου. Είναι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών τηλεπικοινωνιών Telmex και America Movil.


5.Yang Huiyan, Ασία
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια. Είναι η κόρη του Yang Guoquiang, ο οποίος μετέφερε το 70% των μετοχών του στην Country Garden Group, της κινεζικής εταιρείας του κλάδου του real estate της ανάπτυξης, στην κόρη του το 2007.


6.Shari Arison, Μέση Ανατολή
Περιουσία: 4,2 δισ. δολάρια. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Μέση Ανατολή, έχοντας κληρονομήσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της από τον πατέρα Ted Arison, ιδιοκτήτη της Carnival Cruise Lines.


7.Folorunsho Alakija, Αφρική
Περιουσία: 1,2 δισ. δολ. Η Νιγηριανή επιχειρηματίας ίδρυσε τη δική της εταιρεία στον κλάδο των ενδυμάτων, την Supreme Stitches.

Το 1993, απέκτησε άδεια για την αναζήτηση πετρελαίου στα παράκτια ύδατα της Νιγηρίας. Η δεύτερη εταιρία της, η Famfa Oil, κατέχει πλέον το 60% της πετρελαιοπηγής, σύμφωνα με το Forbes.