ΑΥΤΕΣ είναι οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου!

Διαθέτουν χρήμα, εξουσία και παγκόσμια επιρροή!

​Τι κι αν αυτή τη στιγμή η ύφεση χτυπάει κόκκινο και οι κοινωνικές εκρήξεις θεωρούνται αναμενόμενες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης; Η αύξηση των δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο είναι γεγονός!

Αυτή τη στιγμή στα χέρια των ολιγάριθμων κροίσων του κόσμου συγκεντρώνονται περίπου 7,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Από αυτά το 13% ανήκει σε γυναικεία χέρια, τουτέστιν σε εκπροσώπους του ασθενούς φύλου που όμως στον τομέα των επιχειρήσεων έχουν αποδειχθεί ισχυρότατες.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το 12,3% του συνολικού πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως είναι γυναίκες.

Όπως έδειξε και η πρόσφατη έκθεση της Wealth-X και της UBS οι πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου είναι οι παρακάτω:

280x425.jpg
1.Christy Walton, Βόρεια Αμερική
Περιουσία: 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κληρονόμησε ένα μέρος της περιουσίας της Wal-Mart από τον σύζυγό της, John Walton, το 2005, ο οποίος ήταν γιος του Sam Walton, του ιδρυτή της εταιρείας.

upl5451e970853d4.jpg

2.Liliane Bettencourt, Ευρώπη
Περιουσία: 31,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Bettencourt εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 30% της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών L OREAL και είναι επίσης η γηραιότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

277047-gina-rinehart-an-australian-mining-tycoon-has-leap-frogged-walmart-hei.jpg
3.Gina Rinehart, Ασία-Ειρηνικός
Περιουσία: 14,8 δισ. δολάρια. Η περιουσία της προέρχεται από τα project στον κλάδο των σιδηρομεταλλευμάτων και άνθρακα στην Αυστραλία. Είναι επίσης πρόεδρος της Hancock Prospecting και είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Fairfax Media.

1346966304image1.jpg
4.Soumaya Slim de Romero, Λατινική Αμερική
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια. Είναι μία από τις κόρες του μεγιστάνα Carlos Slim, ο οποίος σύμφωνα με τον Forbes είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι ο μπαμπάς της έχει μεγάλη δραστηριότητα στους τομείς των επικοινωνιών, των ακινήτων, των αεροπορικών εταιρειών, των μέσων ενημέρωσης, της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου. Είναι ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών τηλεπικοινωνιών Telmex και America Movil.

].jpg
5.Yang Huiyan, Ασία
Περιουσία: 6,3 δισ. δολάρια. Είναι η κόρη του Yang Guoquiang, ο οποίος μετέφερε το 70% των μετοχών του στην Country Garden Group, της κινεζικής εταιρείας του κλάδου του real estate της ανάπτυξης, στην κόρη του το 2007.

4144455142.jpg
6.Shari Arison, Μέση Ανατολή
Περιουσία: 4,2 δισ. δολάρια. Είναι η πλουσιότερη γυναίκα στη Μέση Ανατολή, έχοντας κληρονομήσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της από τον πατέρα Ted Arison, ιδιοκτήτη της Carnival Cruise Lines.

Folorunso-Alakija.jpg
7.Folorunsho Alakija, Αφρική
Περιουσία: 1,2 δισ. δολ. Η Νιγηριανή επιχειρηματίας ίδρυσε τη δική της εταιρεία στον κλάδο των ενδυμάτων, την Supreme Stitches.

Το 1993, απέκτησε άδεια για την αναζήτηση πετρελαίου στα παράκτια ύδατα της Νιγηρίας. Η δεύτερη εταιρία της, η Famfa Oil, κατέχει πλέον το 60% της πετρελαιοπηγής, σύμφωνα με το Forbes.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top