Μακελειό στην Συρία: Έκαψαν ζωντανούς τουλάχιστον 75 αμάχους- Ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά

Έριξαν δυο βόμβες με βαρέλια σε καταυλισμό προσφύγων

Μακελειό στην Συρία: Έκαψαν ζωντανούς τουλάχιστον 75 αμάχους- Ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά

​Συνεχίζεται η φρίκη στην Συρία, με τους αμάχους να είναι τα πραγματικά θύματα του πολέμου… Την Τετάρτη, ελικόπτερο του συριακού στρατού έριξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες με βαρέλια σε έναν καταυλισμό στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές Φαίνονται απανθρακωμένα και διαμελισμένα κορμιά γυναικών και παιδιών, σκηνές οι οποίες κατακαίγονται και πανικόβλητοι άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσο��ν τους ανήμπορους τραυματίες.

«Πρόκειται για σφαγή προσφύγων. Ας το δει όλος ο κόσμος αυτό, είναι εκτοπισμένοι. Κοιτάξτε τους, είναι πολίτες, εκτοπισμένοι πολίτες», ακούγεται να λέει μια φωνή στο βίντεο. Παράλληλα, ένας άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 75 άνθρωποι.

tmp_cover_DB2B5492.jpg
Σε ένα άλλο βίντεο, ένας άνδρας φτάνει στον τόπο της επίθεσης με μια μοτοσικλέτα. Τρέχει, φωνάζοντας στους γύρω του να βοηθήσουν τους βαριά τραυματισμένους, προσπαθώντας να τους πείσει ότι ακόμα και οι άνθρωποι που έχασαν κάποιο άκρο τους μπορούν να σωθούν εάν μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

«Ζωντανός! Αυτός εδώ είναι ζωντανός… Σηκώστε τον από τον θώρακα όχι από το πόδι», ουρλιάζει και παρακινεί δύο άνδρες να μεταφέρουν σε ένα ανοιχτό φορτηγάκι έναν άνθρωπο το πόδι του οποίου κρέμεται, σχεδόν αποκομμένο από το υπόλοιπο σώμα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι η συριακή πολεμική αεροπορία έριξε δύο βαρέλια με εκρηκτικά στον καταυλισμό όμως ανέφερε ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

1414479071775_Image_galleryImage_Mandatory_Credit_Photo_by.jpg

Οι συγκεκριμένες βόμβες φτιάχνονται από δοχεία μέσα στα οποία τοποθετούνται καρφιά, μεταλλικά θραύσματα και εκρηκτικά και ρίχνονται από ελικόπτερα.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ καταδίκασαν τους βομβαρδισμούς δηλώνοντας σοκαρισμένες από τις σχετικές αναφορές, ενώ τόνισαν ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.
15259017-jenpsaki-1380695791295-limghandler.jpg
«Η επίθεση στον καταυλισμό Αμπεντίν είναι απλά βάρβαρη. Δυστυχώς, εάν επιβεβαιωθεί ότι το καθεστώς (Άσαντ) βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση, κάτι τέτοιο θα αποτελεί την πιο πρόσφατη πράξη βαρβαρότητας του καθεστώτος κατά του ίδιου του του λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top