Συνεργάτης της Αλαμουντίν: Ο Έλγιν ήταν κλέφτης και άρπαξε τα γλυπτά για να κάνει λεφτά

Στην αντεπίθεση ο Τ.Ρόμπερτσον μετά το προκλητικό άρθρο της Τelegraph

Συνεργάτης της Αλαμουντίν: Ο Έλγιν ήταν κλέφτης και άρπαξε τα γλυπτά για να κάνει λεφτά

​Λίγες ώρες μετά το προκλητικό δημοσίευμα της Τelegraph το οποίο έλεγε πως «εάν ο λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα Γλυπτά, θα κατέληγαν σε κεμπαπτζίδικο», ο Αυστραλός νομικός Τζέφρεϊ Ρόμπερτσον δίνει την δική του σκληρή απάντηση για το θέμα, χαρακτηρίζοντας τον Έλγιν χρεοκοπημένο διπλωμάτη που έκλεψε τα γλυπτά για να κάνει χρήματα.

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα είναι κλεμμένα». Αυτό τόνισε ο στενός συνεργάτης της Αμάλ Κλούνει, μιλώντας σε ειδική εκπομπή της αυστραλιανής δημόσιας τηλεόρασης του ABC, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτσον, ο Έλγιν «δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα, ούτε άδεια να τα αφαιρέσει από την Ακρόπολη και να τα μεταφέρει στην χώρα του, καταστρέφοντας μάλιστα αρκετά» .

Ο Αυστραλός νομικός τόνισε πως «το 88% των Βρετανών είναι υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων και αυτό είναι σημαντικό», υπενθυμίζοντας παράλληλα πως υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν πως υπάρχει θέμα.

«Η ΟΥΝΕΣΚΟ έδωσε προθεσμία έξι μηνών στη Βρετανία να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Αν δεν το κάνει η δικαστική προσφυγή είναι πιθανή» είπε.

Αναφερόμενος στην συνεργασία του με την σύζυγο του Χολιγουντιανού ηθοποιού Τζόρτζ Κλούνει, Αμάλ, ο κ. Ρόμπερτσον είπε πως η κα Αλαμαντίν ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

«Τότε με πλησίασε η ελληνική κυβέρνηση και ζήτησε την άποψή μου και εγώ της ζήτησα να καταθέσει και την δική της» είπε ο Αυστραλός δικηγόρος, ενώ μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Αθήνα, ο ίδιος διευκρίνισε πως «Ήταν συμπτωματικό ότι παντρεύτηκε πρόσφατα. Δεν επιδιώξαμε το ταξίδι αυτή την εποχή για μεγαλύτερη δημοσιότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top