Έστειλαν όμηρο στο Κομπάνι οι Τζιχαντιστές – ΔΕΙΤΕ το νέο βίντεό τους!

Τον έβαλαν να κάνει προπαγάνδα για τις δυνάμεις τους

Έστειλαν όμηρο στο Κομπάνι οι Τζιχαντιστές – ΔΕΙΤΕ το νέο βίντεό τους!

Έναν Βρετανό δημοσιογράφο τον οποίο κρατούν όμηρο «επιστράτευσαν» οι Τζιχαντιστές και, σε νέο βίντεό τους, κάνουν επίδειξη δύναμης από το Κομπάνι, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τις σφοδρές συγκρούσεις!

Ο Τζον Κάντλι εμφανίζεται ντυμένος με το μαύρο πουκάμισο – σήμα κατατεθέν των Ισλαμιστών και, ανάμεσα σε ερείπια, μιλά στην κάμερα σε στυλ ρεπορτάζ και υποστηρίζει πως η ISS δεν έχει υποχωρήσει από την κουρδική πόλη, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, αλλά ελέγχει ακόμη τις ανατολικές και νότιες συνοικίες.

αρχείο λήψης (1).jpg

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε γυρίστηκε το βίντεο, πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου επισημαίνουν πως όσα λέει ο 43χρονος όμηρος βασίζονται σε πληροφορίες του BBC στις 17 Οκτωβρίου και δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων μία ημέρα νωρίτερα.

cantlie_632_355 (1).jpg

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάντλι, ο οποίος απήχθη στη Συρία πριν από δύο χρόνια, πρωταγωνιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο των Τζιχαντιστών: στο παρελθόν, εμφανιζόταν με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων, να κάθεται σε ένα γραφείο και να μιλά σε μια σταθερή κάμερα απέναντί του.

Δείτε το βίντεο των Τζιχαντιστών με τον όμηρο στο Κομπάνι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top