Ακύρωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Καναδός πρωθυπουργός

Θα μείνει στην Οτάβα να τιμήσει τους πεσόντες από το τρομοκρατικό χτύπημα

Ακύρωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Καναδός πρωθυπουργός

Δεν θα παραβρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα διεξαχθεί στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ενημέρωσε πως ο Χάρπερ θα βρίσκεται στην Οτάβα στις 11 Νοεμβρίου, όπου και θα τιμηθούν οι πεσόντες εν καιρώ πολέμου.

Η Ημέρα Μνήμης σχετίζεται και με το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο καναδικό κοινοβούλιο από Καναδό τζιχαντιστή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο στρατιώτες.

Ο επικεφαλής της Βασιλικής Έφιππης Αστυνομίας του Καναδά Μπομπ Πόλσον τόνισε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τους εξτρεμιστές, να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να εκπαιδευτούν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αποκάλυψε επίσης ότι οι περισσότεροι εξτρεμιστές τους οποίους παρακολουθούν οι αρχές είναι Καναδοί πολίτες.

Οι αρχές της χώρας παρακολουθούν 93 ανθρώπους για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι θα επιχειρήσουν να φύγουν από τον Καναδά για να ενταχθούν σε οργανώσεις ή ότι θα επιχειρήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της καναδικής επικράτειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top