Πήρε τις εκλογές στη Βραζιλία η Ντίλμα Ρούσεφ-Δεσμεύεται να γίνει «καλύτερη πρόεδρος»

Ουκρανία- εκλογές: Σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου ο Ποροσένκο

Πήρε τις εκλογές στη Βραζιλία η Ντίλμα Ρούσεφ-Δεσμεύεται να γίνει «καλύτερη πρόεδρος»

Στην προεδρία της Βραζιλίας επανεξελέγη η Ντίλμα Ρούσεφ, επικρατώντας με μικρή διαφορά του ανθυποψηφίου της Αέσιο Νέβες με 51,6% στο σύνολο των αποτελεσμάτων ενώ o δεύτερoς συγκέντρωσε 48,4%.

«Θέλω να γίνω καλύτερη πρόεδρος από ό,τι ήμουν μέχρι τώρα. Ευχαριστώ κάθε Βραζιλιάνο, χωρίς εξαίρεση» είπε, λέγοντας ότι «φτάσαμε στο τέλος μίας μάχης στην οποία είχαν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της χώρας» είπε η πρόεδρος μετά το αποτέλεσμα.

Όταν η Ρούσεφ ολοκληρώσει τη�� νέα της θητεία, η οποία επισήμως ξεκινά την 1η Ιανουαρίου, το PT θα έχει μείνει στον προεδρικό θώκο της χώρας για 16 χρόνια.

DE24755CBC071AF9E9E2A771E38836DE.jpg

Ουκρανία- εκλογές: Σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου ο Ποροσένκο

Τα πρώτα αποτελέσματα το πρωί της Δευτέρας δείχνουν το μπλοκ του Ποροσένκο και το ξεχωριστό Λαικό Μέτωπο του πρωθυπουργού Γιατσένιουκ να αποσπούν το κάθε ένα περίπου 21%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η «Αυτοάμυνα», που κοιτάζει επίσης προς τη Δύση, με ποσοστά κοντά στο 13%.

Ισχυρή ωστόσο ήταν η επίδοση του κόμματος από το οποίο προερχόταν ο ανατραπείς Γιανουκόβιτς, με το Μπλοκ της Αντιπολίτευσης υπό τον Γιούρι Μπόικο να αποσπά περίπου 9,5%, μπαίνοντας άνετα στο Κοινοβούλιο.

Για πρώτη φορά από το 1991, τo Κομμουνιστικό Κόμμα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Αρκετά αδύναμο εμφανίστηκε επίσης και το κόμμα της Γιούλια Τιμοσένκο, που βρίσκεται ελαφρά πάνω από το όριο εισόδου.

Μιλώντας μετά τα πρώτα αποτελέσματα, ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που «υποστήριξαν μία δημοκρατική, μεταρρυθμιστική πλειοψηφία [στο Κοινοβούλιο] που είναι υπέρ της Ουκρανίας και υπέρ της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top