Ευχάριστα νέα: Ανάρρωσε νοσοκόμα η οποία είχε νοσήσει από Έμπολα στο Τέξας

Πρώτο κρούσμα στο Μάλι

Ευχάριστα νέα: Ανάρρωσε νοσοκόμα η οποία είχε νοσήσει από Έμπολα στο Τέξας

​Νοσοκόμα στο Ντάλας η οποία είχε νοσήσει από Έμπολα ανάρρωσε πλήρως και δεν είναι πλέον φορέας του ιού, ανέφεραν την Παρασκευή Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Νίνα Φαμ, η οποία μολύνθηκε από την επαφή της με ασθενή σε νοσοκομείο του Ντάλας, νοσηλευόταν σε υγειονομική μονάδα της Μπεθέσντα του Μέριλαντ από τις 16 Οκτωβρίου.

Η κ. Φαμ αναμένεται να λάβει εξιτήριο το συντομότερο δυνατό.

Πρώτο κρούσμα στο Μάλι

Η κυβέρνηση του Μάλι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει εντοπιστεί στη χώρα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Ουσμάν Κονέ, πρόκειται για ένα δίχρονο κοριτσάκι που πρόσφατα είχε φτάσει στη χώρα από τη γειτονική Γουινέα.

Το κοριτσάκι, το οποίο υποβλήθηκε σε εργαστηριακές αναλύσεις αίματος οι οποίες ήταν θετικές, έχει τεθεί σε καραντίνα. Σε καραντίνα τέθηκαν και όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το παιδί, συνολικά 43 άτομα σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Με την επιβεβαίωση του κρούσματος Έμπολα στο Μάλι η χώρα αυτή γίνεται το έκτο κράτος της δυτικής Αφρικής όπου χτυπά ο θανατηφόρος αιμορραγικός πυρετός, ο χειρότερος στην ιστορία.

O ΠΟΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στέλνει ειδικούς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Έμπολα στη χώρα. Τρεις ειδικοί βρίσκονται ήδη στο Μάλι και άλλοι τέσσερις θα φτάσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top