Mητέρα του Καναδού τζιχαντιστή: Δεν κλαίω για το γιο μου, αλλά για τα θύματα

Συνελήφθη άνδρας στο Μνημείο των Πεσόντων

Mητέρα του Καναδού τζιχαντιστή: Δεν κλαίω για το γιο μου, αλλά για τα θύματα

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη έναν άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, την ώρα που ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο όταν αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα και τον διέταξαν να πέσει στο έδαφος.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν τα κίνητρά του. «Πέρασε μέσα από την ταινία. Του είπαμε να μην το κάνει. Δεν μας άκουσε» είπε ένας αξιωματικός.

19786100_Canada_Shooting_JPEG_07591.limghandler.jpg
Την ίδια ώρα, η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν στρατιώτη στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στη συνέχεια μπήκε στο Κοινοβούλιο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου, δήλωσε την Πέμπτη ότι θρηνεί για τα θύματα της επίθεσης και όχι για τον γιο της.

Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με το Associated Press, η Σούζαν Μπιμπόου, μητέρα του Μάικλ Ζεάφ-Μπιμπόου, είπε ότι δεν γνωρίζει τι να πει στα θύματα της επίθεσης.

«Μπορείς ποτέ να εξηγήσεις κάτι σαν αυτό;» αναρωτήθηκε. «Λυπόμαστε» πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Καναδά επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι στο περιστατικό εμπλεκόταν μόνο ένας ένοπλος. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τσαρλς Μπορντελό, είπε στο CBC ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top