Έπεσε αεροπλάνο ανοικτά της Λάρνακας

Συναγερμός στην Κύπρο – πρώτη ανάρτηση: 22-10-2014, 22:45

Έπεσε αεροπλάνο ανοικτά της Λάρνακας

Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα, σημαίνοντας συναγερμό στις κυπριακές Αρχές!

Όπως ανακοίνωσε το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, επρόκειτο για ένα δικινητήριο Diamond DA42, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε το ταξίδι Πάφος - Βηρυτός. Καθοδόν προς τον Λίβανο, και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, το αεροπλάνο έκανε αναστροφή. Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία, χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ...

Σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών ΜΜΕ, το αεροσκάφος, που μετέφερε έναν Κύπριο και έναν Λιβανέζο, εντοπίστηκε από το πλοίο «Spirit of Piraeus», το οποίο έτρεξε στην περιοχή για βοήθεια.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή όπου χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της κυπριακής ΑΟΖ που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο, την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο. Μάλιστα, στις έρευνες διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, συμμετείχε και το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top