Ιταλία: Ο Ρέντσι πληρώνει τις οικογένειες για να… κάνουν παιδιά!

Για να μειωθεί η υπογεννητικότητα στη χώρα

Ιταλία: Ο Ρέντσι πληρώνει τις οικογένειες για να… κάνουν παιδιά!

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να μειωθεί η υπογεννητικότητα στη χώρα του είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

160914163427_7349.jpg
Για αυτό, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, για την υιοθέτηση του επιδόματος τέκνων για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο «μπόνους» θα βοηθά τις ιταλικές οικογένειες που το ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, στα πρώτα τρία χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Για το 2015 το σχετικό κονδύλι θα είναι 500 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 θα αυξηθεί στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ, από το 2017 και πέρα, θα σταθεροποιηθούν στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο ελπίζει ότι θα δημιουργήσει ένα κλίμα μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας, ώστε να αυξηθούν οι γεννήσεις στη χώρα!

«Ξέρω ότι δεν λύνουμε τα προβλήματα των οικογενειών, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Γνωρίζω τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχή έξοδα μετά τη γέννηση ενός παιδιού», δήλωσε ο Ρέντσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top