Πανικός λόγω έμπολα: έκλεισαν σταθμοί και άλλαξε ρότα πλοίο!

«Βουλιάζουν» στον φόβο οι ΗΠΑ

Πανικός λόγω έμπολα: έκλεισαν σταθμοί και άλλαξε ρότα πλοίο!

​Διαστάσεις επιδημίας, όχι αδικαιολόγητα, παίρνει ο έμπολα στις ΗΠΑ, όπου, μέσα σε μία ημέρα, δύο σταθμοί έκλεισαν και ένα κρουαζιερόπλοιο άλλαξε ρότα, εξαιτίας του ιού, που έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους.

Στο Ντάλας, ο σταθμός τρένων και λεωφορείων έκλεισε μετά από την πληροφορία ότι μία γυναίκα ασθένησε στο συγκεκριμένο χώρο! Η γυναίκα βγήκε από τρένο στο σταθμό Γουάιτ Ροκ και έκανε εμετό, κάτι που σήμανε συναγερμό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ο χώρος και να κληθεί ομάδα διαχείρισης επικίνδυνων υλικών.

Μάλιστα, ο πανι��ός πέρασε τα σύνορα του Ντάλας: στο Μέιν, όπου μία δασκάλα τέθηκε σε υποχρεωτική αργία για τρεις εβδομάδες επειδή είχε επισκεφθεί το Ντάλας και ένας φωτορεπόρτερ αποκλείστηκε από την παρουσία του σε συνέδριο, ενώ στο Χέιζλχερστ του Μισισίπι, γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι γιατί ο διευθυντής του σχολείου είχε επισκεφθεί τη Ζάμπια για να παραστεί στην κηδεία του αδελφού του!

Ο πανικός για τον έμπολα δεν περιορίστηκε στην ξηρά, αλλά επηρέασε ακόμα και το ταξίδι ενός πλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο «Carnival Magic», που πραγματοποιούσε ταξίδι αναψυχής στην Καραϊβική, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται σε αυτό ένας εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας όπου διαγνώστηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Αρχές αρνήθηκαν στο πλοίο να δέσει σε λιμάνια του Μεξικού και του Μπελίζ, παρά το ότι εν λόγω επιβάτης δεν έχει κανένα σύμπτωμα της θανατηφόρας νόσου, ούτε είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν, τον ασθενή από τη Λιβερία που τελικά κατέληξε από τον ιό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: «σχεδόν αναπόφευκτο το κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top