Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τον Έμπολα

Εφέδρους στη μάχη «ρίχνει» ο Ομπάμα

Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τον ��μπολα

Βοήθεια σε 15 αφρικανικές χώρες για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι χώρες στις οποίες θα δώσει προτεραιότητα ο ΠΟΥ περιλαμβάνουν τις τέσσερις που συνορεύουν με την πληγείσα περιοχή, δηλαδή την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα-Μπισάου, το Μαλί και τη Σενεγάλη, ενώ στον κατάλογο έχουν προστεθεί άλλες 11 χώρες: Το Μπενίν, η Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, η Γκάμπια, η Γκάνα, η Μαυριτανία, η Νιγηρία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η ΛΔ του Κονγκό, το Νότιο Σουδάν και το Τόγκο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη η αξιωματούχος του ΠΟΥ, η διευθύντρια της υπηρεσίας Επαγρύπνησης και Δράσης, Ιζαμπέλε Νούταλ, σημείωσε ότι ο ΠΟΥ δεν συνιστά να γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Αφρική.

«Όμως, ούτε το αποδοκιμάζουμε», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, οι έλεγχοι αυτοί μπορεί να δώσουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας γιατί τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν αφού περάσει ο επιβάτης από τις τελωνειακές υπηρεσίες και μπει στο έδαφος της χώρας.
Ο ΠΟΥ συνιστά πάντως ανεπιφύλακτα να ελέγχονται αυστηρά οι επιβάτες κατά την αναχώρησή τους από τις τρεις πληγείσες χώρες.

Διαφωνίες στην Ε.Ε.

Η Γαλλία έχει ανακοινώσει από την Τετάρτη ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας και της Τσεχίας, θα ελέγχει τους επιβάτες των αεροπλάνων που φτάνουν από την πληγείσα περιοχή.

Όμως οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. δεν κρίνουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει η ανάγκη εφαρμογής τέτοιων ελέγχων, είπε η υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση αυτή.

Εφέδρους στη μάχη κατά του Έμπολα «ρίχνει» ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το «πράσινο» φως για να χρησιμοποιηθούν έφεδροι προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας κατά του ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top