Νέα απεργία των πιλότων της Lufthansa!

Διαμαρτύρονται για τους νέους όρους συνταξιοδότησής τους

Νέα απεργία των πιλότων της Lufthansa!

Νέα απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη, την έβδομη από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε το συνδικάτο Cockpit των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.

Αυτή η απεργία θα πλήξει τις εσωτερικές πτήσεις της θυγατρικής Germanwings, αφού οι πιλότοι της θα σταματήσουν τις πτήσεις από τις 12.00 μέχρι τις 23.59 τοπική ώρα.

Το Cockpit προβαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενο για τους νέους όρους συνταξιοδότησης των πιλότων της εταιρείας. Το συνδικάτο, που εκπροσωπεί περίπου 5.400 πιλότους, ζητά τη διατήρηση του σχήματος που επιτρέπει στους πιλότους πρόωρη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 55 ετών και την συνέχιση της καταβολής του 60% του μισθού τους, μέχρι την έναρξη της καταβολής της σύνταξής τους.

Η διεύθυνση της Lufthansa προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας απέναντι στον ανταγωνισμό των ταχέως αναπτυσσόμενων αεροπορικών εταιρείων της Μέσης Ανατολής, προτείνοντας να διατηρηθεί αυτό το σχήμα συνταξιοδότησης για τους υπάρχοντες πιλότους, αλλά να επιμηκυνθεί το όριο συνταξιοδότησης μέχρι τα 60 έτη ηλικίας για τους νεοεισερχόμενους πιλότους.

Πάντως, η κάθε απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων κοστίζει ακριβά στην εταιρία, αφού ακυρώνεται μεγάλος αριθμός πτήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top