Αυτή είναι η νοσοκόμα από το Ντάλας που προσβλήθηκε με Έμπολα

Νεκρός ασθενής που είχε μεταφερθεί στη Γερμανία

Αυτή είναι η νοσοκόμα από το Ντάλας που προσβλήθηκε με Έμπολα

​Στη δημοσιότητα δόθηκαν για πρώτη φορά οι φωτογραφίες της νοσοκόμας από το Ντάλας που περιέθαλψε τον πρώτο ασθενή με Έμπολα στις ΗΠΑ, ο οποίος και απεβίωσε.

Η νοσοκόμα είναι η πρώτη στην οποία μεταδόθηκε ο ιός σε αμερικανικό έδαφος.

Η κλινική κατάσταση της 26 χρονης Νίνα Φάμ είναι σταθερή ενώ δέχτηκε μετάγγιση αίματος από ασθενή που διασώθηκε από τον Έμπολα

Την ίδια στιγμή το Βέλγιο μετρά ήδη την τρίτη περίπτωση ύποπτου κρούσματος Έμπολα.

Τα πρώτα δύο ήταν λανθασμένος συναγερμός.

Την ίδια ώρα θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι πέθανε ο Σουδανός, υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στη Λειψία της Γερμανίας από τη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ακόμη ότι "ο ασθενής που έπασχε από Έμπολα πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στην κλινική Σεν Τζορζ της Λειψίας", ενώ ανέφερε ότι ήταν 56 ετών.

Μόνο η Βρετανία, η οποία προέβλεψε την αποστολή ομάδων με προστατευτική στολή στα σπίτια ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα, επέβαλε ελέγχους στις αφίξεις στα αεροδρόμια της και τους σιδηροδρομικούς της σταθμούς ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η Γαλλία εξετάζει την επιβολή αντίστοιχων ελέγχων στις πτήσεις από τη Γουινέα.

Απέναντι στις τεράστιες απαιτήσεις της εκστρατείας κατά της επιδημίας, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του Εμπολα (UNMEER) Αντονι Μπάνμπερι απηύθυνε έκκληση "για παροχή βοήθειας από περισσότερες χώρες, από το στρατιωτικό τους προσωπικό, τους πολίτες του και το υγειονομικό τους προσωπικό".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top