Ερντογάν: «Νέοι Λόρενς της Αραβίας θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα»

"Δεν επεμβαίνω σε Συρία και Ιράκ" είπε

Ερντογάν: «Νέοι Λόρενς της Αραβίας θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα»

Αρνήθηκε σήμερα η Τουρκία ότι συμφώνησε να επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της να χρησιμοποιούν τη βάση του Ιντσιρλίκ ως βάση για τις αεροπορικές τους επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. Μάλιστα, σε ομιλία του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη απόφαση της χώρας του να μην επέμβει στρατιωτικά εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ.

«Πριν από εκατό χρόνια, ορισμένοι εξεγέρθηκαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτοί υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Ο Λόρενς ήταν ένας Άγγλος κατάσκοπος μεταμφιεσμένος σε Άραβα. Σήμερα οι κατάσκοποι είναι αυτοί που προδίδουν την ίδια τη χώρα τους» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για «νέους Λόρενς της Αραβίας» που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας του.

Η άρνηση της Άγκυρας να βοηθήσει στρατιωτικά προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα βίαιες διαδηλώσεις των Κούρδων της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top