ΕΓΚΥΕΣ οι δυο ανήλικες από τους τζιχαντιστές;

500 οι νεκροί στο Κομπάνι

ΕΓΚΥΕΣ οι δυο ανήλικες από τους τζιχαντιστές;

​Ζωντανές και έγκυες φαίνεται πως είναι οι δυο έφηβες από την Αυστρία που εγκατέλειψαν τον Απρίλιο τα σπίτια τους για να ενωθούν με τους τζιχαντιστές, αφήνοντας σημείωμα ότι θα πεθάνουν για τον Αλλάχ.

Ώρες αγωνίας περνούν και οι γονείς τους διότι νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν οτι τα κορίτσια παντρεύτηκαν τσετσένους ισλαμιστές και είναι έγκυες!!! Μάλιστα λένε ότι κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους ζητώντας απεγνωσμένα να γυρίσουν πίσω.

Την ίδια ώρα οι μάχες στο Κομπάνι ανάμεσα στους μαχητές του Ισλαμικού κράτους και τους κούρδους συνεχίζονται με εγκλωβισμένους πολίτες στο κέντρο της πόλης και πολλοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει σφαγή αμάχων.

Με ρουκέτες, τουφέκια και πολυβόλα σφυροκοπούν το Κομπάνι. Οι κούρδοι δίνουν σκληρή μάχη για να τους αποκρούσουν. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ανέκοψαν την πορεία τους προς το κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι αμερικανικές επιδρομές του συνασπισμού δεν ικανοποίησαν τις αρχικές προσδοκίες. Τουλάχιστον 500 οι νεκροί από την πολιορκία των 26 ημερών και πάνω από 200.000 οι πρόσφυγες. Ακόμα στο κέντρο της πόλης υπάρχουν εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι κάτοικοι. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι θα ακολουθήσει μια νέα σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Μάλιστα τα τουρκικά τανκς βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία. Η Τουρκία συμφώνησε να υποστηρίξει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ενόπλων της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, την ώρα που η Ουάσινγκτον την πιέζει επίμονα για ενεργή εμπλοκή στη στρατηγική κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Από τη μια πλευρά των συροτουρκικών συνόρων φαίνονται οι καπνοί και ακούγονται οι εκρήξεις από τις σφοδρές μάχες. Από την άλλη μεριά, ντόπιοι και ξένοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του πολέμου. Πωλητές κουλουριών πουλούν την πραμάτεια τους σε εκείνους που στέκονται για ώρες στους λόφους. Πολλοί προσεύχονται για την ασφάλεια των πολιορκημένων.

Εν τω μεταξύ το Στέιτ Ντιπαρτμεντ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ισλαμικού Κράτους ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι οι αρχές παρακολουθούν χιλιάδες ύποπτους για τρομοκρατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top