Έμπολα: Βελτιώθηκε η κατάσταση της Ισπανίδας νοσοκόμας αλλά παραμένει σοβαρή

Άσκηση ευρείας κλίμακας στη Βρετανία

Έμπολα: Βελτιώθηκε η κατάσταση της Ισπανίδας νοσοκόμας αλλά παραμένει σοβαρή

Βελτιωμένη αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας της Ισπανίδας νοσοκόμας που προσβλήθηκε από Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπως έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακή πηγή.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ χορηγήθηκε στη 44χρονη νοσηλεύτρια μία δόση του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

Την ίδια ώρα, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις ακόμη άνθρωποι τέθηκαν υπό παρακολούθηση χθες Παρασκευή στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ’, οι οποίοι όμως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού Έμπολα, αλλά ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έ��ει νοσήσει.

Άσκηση ευρείας κλίμακας στη Βρετανία

Άσκηση ευρείας κλίμακας με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και υπουργών, θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο στη Βρετανία προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την εμφάνιση ενός κρούσματος του Έμπολα στο έδαφός της.

Νοσηλευτές και γιατροί που θα φορούν ειδικές στολές καθώς και πληρώματα ασθενοφόρων θα μετάσχουν στην άσκηση που θα διαρκέσει οκτώ ώρες. Ηθοποιοί έχουν αναλάβει να παίξουν το ρόλο των ασθενών ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάσει το διυπουργικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσεων(Cobra) υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Τζέρεμι Χαντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top