ΝΕΕΣ απειλές για τη ζωή της δέχτηκε η 17χρονη Μαλάλα που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης

Την προειδοποιούν πως έχουν ετοιμάσει «κοφτερά μαχαίρια»

ΝΕΕΣ απειλές για τη ζωή της δέχτηκε η 17χρονη Μαλάλα που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης

​Μπορεί η 17χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάϊ να τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, ωστόσο η ζωή της βρίσκεται ακόμα σε μεγάλο κίνδυνο.

Η νεαρή Πακιστανή, που είναι το νεαρότερο άτομο το οποίο έχει λάβει τέτοια διάκριση, κόντεψε πέρσι να χάσει τη ζωή της, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν, επειδή πήγαινε σχολείο, δίνοντας τη δική της «μάχη», ώστε οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση.

ShowImage.jpg
Για τη γενναιότητά της αυτή, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης (μαζί με τον Ινδό ακτιβιστή Κάιλας Σατιάρτι), όμως λίγες ώρες μετά, ξανάρχισαν και πάλι οι απειλές για την ζωή της.

malala--Yousafzai_2499820b.jpg
Μέσω Twitter, η οργάνωση Τζαμάατ ουλ Αχράρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP), προειδοποίησε την Μαλάλα λέγοντας:

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Εχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ. Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top