AYTH είναι η 13χρονη που θα στείλει η NASA στον «κόκκινο πλανήτη»! (φωτο+βίντεο)

Εκπαιδεύεται εδώ και 9 χρόνια

AYTH είναι η 13χρονη που θα στείλει η NASA στον «κόκκινο πλανήτη»! (φωτο+βίντεο)

​Η Αλίσα Κάρσον μπορεί να μοιάζει αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί…

Είναι ένα φιλόδοξο 13χρονο κορίτσι, από τη Λουιζιάνα, και αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που η NASA ψάχνει για την πρώτη απόβαση στον Άρη.

alyssa_carson1.jpg
Η ίδια είναι η μόνη που έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της διαστημικής υπηρεσίας, ενώ εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης εδώ και εννέα χρόνια, δηλαδή από όταν ήταν μόλις 4 χρονών! Μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένη να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα προσγειωθεί στον Άρη.

«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου».

alyssa_carson2.jpg
Η 13χρονη, η οποία θέλει να κατακτήσει τα άστρα, μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, ενώ συχνά ανεβάζει στα social media, βίντεο με ομιλίες της, για να εμπνεύσει άλλα παιδιά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη. Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή».

Alyssa_Carsonnn.jpg
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι και η NASA την παίρνει στα σοβαρά: «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη. Λαμβάνει τη σωστή εκπαίδευση, και κάνει όλα τα σωστά βήματα για να γίνει μια πραγματική αστροναύτης», δήλωσε ο Πωλ Φόρμαν από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC.

alyssa-euro-camp.jpg
Ο πατέρας του κοριτσιού λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του, εκτενώς την αποστολή στον Άρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ...

«Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύε��αι και το πιο πιθανό είναι ότι θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033».

alyssa_carson4.jpg
Εκείνη, πάντως, αναφέρει ότι θέλει να πάει στον Άρη, γιατί πολύ απλά είναι ένα μέρος που δεν έχει πάει ποτέ κανείς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top