Η Τουρκία μετράει 21 νεκρούς σε συμπλοκές Κούρδων διαδηλών με αστυνομία

Μένει αμέτοχη στο αιματοκύλισμα του Κομπανί

Η Τουρκία μετράει 21 νεκρούς σε συμπλοκές Κούρδων διαδηλών με αστυνομία

​Στρατιωτικές μονάδες αναπτύχθηκαν από το απόγευμα σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης μετά επεισόδια που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την προέλαση των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Κομπανί της Συρίας.

Η Τουρκία ήδη μετράει 21 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στις συμπλοκές των δυνάμεων ασφαλείας με τους Κούρδους διαδηλωτές.

Προς το παρόν η Άγκυρα έχει ανοίξει τα σύνορά της σε περίπου 180.000 Κούρδους πρόσφυγες, σε στρατιωτικό όμως επίπεδο τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων.

Tην ίδια ώρα απορρίπτει το αμερικανικό Πεντάγωνο την πρόταση της Τουρκίας για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης ασφαλείας στη μεθόριο με την Συρία. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι «είναι ένα ζήτημα για το οποίο συνεχίζεται η συζήτηση».

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι των στρατιωτικών επιλογών (σ.σ. η δημιουργία ζώνης ασφαλείας). Με αυτό το δεδομένο, εκτιμώ ότι είναι θέμα για το οποίο συνεχίζεται η συζήτηση» δήλωσε ο ναύαρχος Τζον Κέρμπι.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι τα αεροπορικά πλήγματα δεν είναι αρκετά για να σώσουν το Κομπανί, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν και χερσαίες δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι η αποτροπή ��ης πτώσης του Κομπανί στα χέρια του χαλιφάτου δεν είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να αποφασίσει άμεσα («τις επόμενες ώρες ή μέρες») τι ρόλο θέλει να παίξει στην υπόθεση της μάχης κατά των τζιχαντιστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top