Πλησιάζει απειλητικά ο Έμπολα τη χώρα μας: Ύποπτο κρούσμα στην Κωνσταντινούπολη

Πέθανε ο ασθενής με τον ιό στο Τέξας

Πλησιάζει απειλητικά ο Έμπολα τη χώρα μας: Ύποπτο κρούσμα στην Κωνσταντινούπολη

​Ένας Τούρκος, εργαζόμενος στη Νιγηρία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπουλης καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα Έμπολα.

Ο 46χρονος άντρας που η ταυτότητά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, επέστρεψε στην Τουρκία από την Αφρική πριν από δέκα ημέρες, για να δει την οικογένειά του, στην επαρχία Σακαριά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ, ο άντρας πήγε μόνος του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά ο πυρετός του δεν έπεφτε, παρά τη φαρμακευτική αγωγή. Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χασέκι της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια ώρα γνωστό έγινε πως πέθανε ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο ασθενής με Έμπολα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας.

s038319846_300.jpg
Ο άνδρας ήταν ο πρώτος στις ΗΠΑ με Έμπολα. Τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή βρίσκονται σε καραντίνα.

086F156DBBFA882AEBE1C4D8F7546628.jpg

Τέλος γιατρός στη Μαδρίτη δήλωσε ότι η Ισπανίδα νοσηλεύτρια Τερέσα Ρομέρο που έχει διαγνωστεί με τον ιό, άγγιξε το πρόσωπό της, με τα γάντια που είχε χρησιμοπο��ήσει για να βοηθήσει έναν ετοιμοθάνατο ιερέα.

Η 40χρονη μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε.

Ο σύζυγος και τρία ακόμα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τη νοσοκόμα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top