Μωρό που «δεν θα έπρεπε να ζει» γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Ο μικρός Λούκας Μουρ ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του

Μωρό που «δεν θα έπρεπε να ζει» γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Συγκινεί η ιστορία του μικρού Λούκας Μουρ ο οποίος γεννήθηκε πρόωρα και παρά τις προβλέψεις των γιατρών, ένα χρόνο μετά ο μικρός δείχνει να πηγαίνει καλά.

Η Σίλβια Μουρ από τη Βρετανία, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην εγκυμοσύνη της όταν έσπασαν τα νερά της στην 22η εβδομάδα κύησης. Εννέα μέρες αργότερα, στις 28 Αυγούστου 2013, γέννησε τον μικρό Λούκας.

Το μωρό γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι, του οποίου η πολιτική δεν επιτρέπει την παροχή φροντίδας σε νεογνά κάτω από 500 γραμμάρια.

1412699180211_wps_1_Lucas_Moore_pictured_in_t.jpg



Ο Λούκας ζύγιζε μόλις 520 γραμμάρια και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω αιμορραγίας και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Είχε επίσης μ��α τρύπα στην καρδιά.

«Οι γιατροί μάς είπαν ότι καλό θα ήταν να σκεφτούμε το εάν θέλαμε να υποβάλουμε τον Λούκας σε αυτή την ταλαιπωρία. Τους ρώτησα τι εννοούσαν και μου είπαν ότι υπήρχε πιθανότητα 99% να εμφανίσει εγκεφαλική παράλυση. Θα ήταν κωφός και πιθανώς και τυφλός» σημειώνει η μητέρα η οποία αποκαλύπτει πως αρνήθηκε με το σύζυγό της να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη.

Τελικά η αιμορραγία υποχώρησε, η τρύπα στην καρδιά επουλώθηκε και σήμερα ο Λούκας «δεν έχει χρόνια προβλήματα υγείας». Είναι ωστόσο μικρόσωμος για την ηλικία του και αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης λόγω του οξυγόνου που του χορηγούνταν στη θερμοκοιτίδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top