Η Ελληνίδα Φαίδρα έχει «μαγέψει» τον κόσμο: Γερμανική εφημερίδα της έκανε αφιέρωμα!

Έχει ανοίξει την δική της γκαλερί στο Βερολίνο

Η Ελληνίδα Φαίδρα έχει «μαγέψει» τον κόσμο: Γερμανική εφημερίδα της έκανε αφιέρωμα!

​Μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες φιλοξενεί ένα κορίτσι από την Σύρο που κοσμεί με τις ιδέες της και την δουλειά της την Γερμανία. Η Φαίδρα Ρίχτερ είχε την ιδέα να δημιουργήσει εικαστικά έργα χρησιμοποιώντας το tablet της με αποτέλεσμα να ενθουσιάσει το κοινό σε Γερμανία, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, Βιέννη και φυσικά στην Ελλάδα.

Η Suddeutsche Zeitung είναι μία από τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας με κυκλοφορία πάνω από 400.000 φύλλα καθημερινά.

efimerida.jpg
Όπως ανέφερε η Φαίδρα στην Süddeutsche Zeitung, το δημιούργημα της με τίτλο "Die Chroniken von Fedralita" ("Τα χρονικά της Φεντραλίτα") λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία για εκείνη.

a0b1b77ffc1a49f9288a4230f5b65077_XL.jpg
«Η τέχνη είναι σαν θεραπεία, έχω δοκιμάσει τα πάντα στην τέχνη μου για να καταλάβω τι συμβαίνει μέσα μου», λέει η 27χρονη Φαίδρα. «Συχνά κάθομαι για ώρες ή μέρες μόνη στο σπίτι για να εργάζομαι».

Στη συνέντευξη της αναφέρεται πως «μεγάλωσε στο νησί της Σύρου που βρίσκεται στο κέντρο του ελληνικο�� αρχιπελάγους και όπου εκεί ζει η μητέρας της, ενώ είναι αυστριακής καταγωγής».

Το 2009 μετακόμισε στο Βερολίνο, ένα μέρος κατάλληλο για να ανοίξει τη δικής της γκαλερί.

Για σχεδόν δύο χρόνια, πρόσφερε την τέχνη της σε ταπετσαρία στο τοίχο ενώ σχεδιάζει ρούχα, κοσμήματα, τσάντες και λειτουργεί και ως web designer.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top