ΠΟΥ: Αναπόφευκτη η εξάπλωση του Εμπολα στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ασθενής

ΠΟΥ: Αναπόφευκτη η εξάπλωση του Εμπολα στην Ευρώπη

​Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξουν ��ερισσότερα κρούσματα του φονικού ιού του Έμπολα στην Ευρώπη, δήλωσε την Τρίτη, η επικεφαλής της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Σουζάνα Γιάκαμπ.

Ωστόσο τόνισε πως οι αρχές είναι πολύ καλά προετοιμασμένες για να ελέγξουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ασθένειας.

Οι δηλώσεις της έγιναν στο Reuters έπειτα λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι μία γυναίκα στην Ισπανία είναι το πρώτο κρούσμα του ιού του αιμορραγικού πυρετού στην Ευρώπη.

Με τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική να αυξάνονται ραγδαία, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι θέμα χρόνου ο Έμπολα να εξαπλωθεί σε διεθνή κλίμακα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι η πιθανότητα τα σποραδικά κρούσματα να οδηγήσουν σε ένα ξέσπασμα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή αλλού εκτός της Αφρικής είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ασθενής που προσβλήθηκε από Έμπολα

Ο ασθενής από το Τέξας των ΗΠΑ που διαγνώστηκε την 1η Οκτωβρίου ότι έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, υποστηρίζεται από αναπνευστικό μηχάνημα και έχει υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το νοσοκομείο.

«Η λειτουργία του συκωτιού του, η οποία είχε επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημειώνει βελτίωση, ωστόσο οι γιατροί εκφράζουν την επιφύλαξή τους ότι η κατάσταση της υγείας του μπορεί να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Texas Health Presbyterian.

Ο ασθενής, ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία κι εμφάνισε συμπτώματα του ιού αρκετές ημέρες αφότου επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ο Έμπολα επωάζεται και εκδηλώνεται μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 21 ημερών μετά τη μόλυνση, γεγονός που σημαίνει πως ένα κρούσμα μπορεί να μην εντοπίζεται αμέσως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top