Κυβέρνηση αποκτά το Βέλγιο μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων

Σαρλ Μισέλ θα γίνει ο νεώτερος πρωθυπουργός της χώρας

Κυβέρνηση αποκτά το Βέλγιο μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων

​Κυβέρνηση αποκτά το Βέλγιο μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων καθώς τέσσερα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των γαλλόφωνων Φιλελεύθερων και επόμενος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Ο Σαρλ Μισέλ θα γίνει ο νεώτερος πρωθυπουργός του Βελγίου (39 ετών). Είναι γιος του πρώην επιτρόπου της χώρας και ΥΠΕΞ (1999-2004) Λουί Μισέλ.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Έλιο ντι Ρούπο, είχε αναλάβει καθήκοντα το 2010 μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο διαπραγματεύσεων.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αποτελείται από τρία φλαμανδικά κόμματα, τους εθνικιστές του N-VA, τους Χριστιανοδημοκράτες του CD&V και τους Φιλελεύθερους του Open VLD, και το γαλλόφωνο φιλελεύθερο Μεταρρυθμιστικό Κίνημα (MR) του Μισέλ.

Είναι η πρώτη φορά που θα μετέχουν στην κυβέρνηση μέλη του αυτονομιστικού, φλαμανδικού κόμματος N-VA. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται ότι θα αναλάβει τα καθήκοντά της το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία για την κυβέρνηση και σε συμφωνία για το δημοσιονομικό πλαίσιο που θα οδηγήσει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2018» είπε στους δημοσιογράφους ο Σαρλ Μισέλ αφού ολοκληρώθηκε η τελευταία διαπραγμάτευση διάρκειας 28 ωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top