Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη: Θετική στον ιό μια Ισπανίδα νοσοκόμα!

Είχε έρθει σε επαφή με τον ιερέα που είχε προσβληθεί από τον ιό και τελικά πέθανε

Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ευρώπη: Θετική στον ιό μια Ισπανίδα νοσοκόμα!

Μια νοσοκόμα στη Μαδρίτη βρέθηκε θετική στον ιό Έμπολα, με την ίδια να αποτελεί το πρώτο κρούσμα της θανατηφόρας επιδημίας στην Ευρώπη!

Η γυναίκα εργαζόταν στο νοσοκομείο Λας Πας-Κάρολος Γ’ στη Μαδρίτη και είχε έρθει σε επαφή με τον ιεραπόστολο Μανουέλ Γκαρσία Βιέχο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προσβληθεί από τη θανατηφόρο νόσο στη Σιέρα Λεόνε.

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας με ύποπτα συμπτώματα, έτσι νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου της περιοχής Αλκορκόν στην Μαδρίτη.

Άλλα 30 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ιερέα, υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον Έμπολα.

Την ίδια ώρα, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ δίνει μάχη με τη ζωή του, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του από σοβαρή είναι πλέον κρίσιμη. Ο Τόμας Ντάνκαν, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στην πατρίδα του Λιβερία, νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα που διέμεναν στο διαμέρισμα του βρίσκονται επίσης σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς.

Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.400 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top