Γερμανική εφημερίδα «καταρρέει» το σύμβολο του πολιτισμού- «Αντίο Ακρόπολη» γράφει!

Εκτενές άρθρο για τον κίνδυνο κατάρρευσης του μνημείου

Γερμανική εφημερίδα «καταρρέει» το σύμβολο του πολιτισμού- «Αντίο Ακρόπολη» γράφει!

μάτια στραμμένα σε μας φαίνεται πως έχει η Γερμανία γιατί εκτός των οικονομικών «πάρε-δώσε» με τη χώρα μας, τώρα ασχολούνται και με τους βράχους της Ακρόπολης και τον κίνδυνο κατάρρευσής του σπουδαίου πολιτιστικού μνημείου!

Σε άρθρο με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη!» η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», κάνει εκτενή αναφορά στην κατάρρευση του σήματος κατατεθέν της Αθήνας αλλά και στη μελέτη μηχανικών που δημοσιεύτηκε, η οποία αναφέρεται στο πρόβλημα της πτώσης των βράχων.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση, συμβαίνει το εξής: το «ου γαρ έρχεται μόνον» φαίνεται πως ισχύει και για το διασημότερο σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Η Ακρόπολη, ο βράχος στο κέντρο της πόλης όπου ο Περικλής έχτισε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς Νίκης, μπορεί να απωλέσει τη σταθερότητά του» αναδημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Φρανκφούρτης “Deutsche Welle” και προσθέτει:

«''Akropolis adieu'' τραγουδούσε το 1971 η Γαλλίδα τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ (...). Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά, υπάρχει κίνδυνος αυτό να γίνει πραγματικότητα εάν οι αρχαιολόγοι δεν αντιδράσουν εγκαίρως. Το ότι οι ηλικίας 2.500 ετών ναοί στην Ακρόπολη είναι ετοιμόρροποι δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τη δεκαετία του 1960 γίνονται εργασίες αναστήλωσης προκειμένου να διαφυλαχτούν από ενδεχόμενη κατάρρευση. Παρά τα συνεχή έργα, ωστόσο, η Ακρόπολη παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα τουριστικά αξιοθέατα. Την περασμένη χρονιά περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το 2014 αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών (...)».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην πρόσφατη μελέτη μηχανικών μετά την πτώση βράχων τον Ιανουάριο, όσο και στο άρθρο των Times του Λονδίνου με τον τίτλο: «Η Ακρόπολη καταρρέει, προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί».

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εμφανίζεται ωστόσο καθησυχαστική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ούτε κινδυνεύει να καταρρεύσει η Ακρόπολη».

Να σημειώσουμε ότι επικαλούμενοι τηλεγράφημα του ΑΠΕ, οι Times δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο «Η Ακρόπολη καταρρέει προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το τηλεγράφημά του αποτύπωνε τη συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και με επιστολή του προς την εφημερίδα «Times» του Λονδίνου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε μετέδωσε είδηση για «κατάρρευση» της Ακρόπολης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top