Συναγερμός στις ΗΠΑ: 18χρονος ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό κράτος και τον συνέλαβαν!

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ

​Συνελήφθη ένας 19χρονος στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ των ΗΠΑ κατηγορείται για απόπειρα υποστήριξης ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης!

Ο νεαρός από ένα προάστιο του Σικάγου κατηγορείται πως ήθελε να αναχωρήσει με προορισμό τη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μοχάμεντ Χάμζα Χαν, από το Μπόλινγκμπρουκ, προσήχθη ενώπιον της δικαστού Σούζαν Κοξ στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Σικάγου. Η δικαστής διέταξε να προφυλακιστεί εν όψει μιας νέας ακροαματικής διαδικασίας την Πέμπτη, όταν θα κριθεί εάν στοιχειοθετούνται οι σε βάρος του κατηγορίες και εάν η κράτησή του θα παραταθεί.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο Χαν συνελήφθη στο αεροδρόμιο ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε μια πτήση της Austrian Airlines με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Όταν ανακρίθηκε ομολόγησε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι σχεδίαζε να συναντηθεί με έναν σύνδεσμο στην Τουρκία που θα τον βοηθούσε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Πρόσθεσε δε ότι ανέμενε πως θα του ανέθεταν κάποια θέση σε μια «δημόσια υπηρεσία», «ανθρωπιστικό έργο», ή ακόμη και «μάχιμο ρόλο».

Στην έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν σημειωματάρια στα οποία καταγράφονται τα σχέδιά του για το ταξίδι.

Ο Χαν είχε αφήσει ένα σημείωμα στην οικογένειά του στο οποίο είχε γράψει: «Προσκαλώ την οικογένειά μου να έρθει μαζί μου για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αναγκασμένος όσο ζει στις ΗΠΑ να πληρώνει φόρους, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να σκοτωθούν οι μουσουλμάνοι αδελφοί του.