75% Πιθανότητες να φτάσει στην Ευρώπη ο ιός Έμπολα!

Επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου!

75% Πιθανότητες να φτάσει στην Ευρώπη ο ιός Έμπολα!

​Προκειμένου να υπολογίσει πόσες πιθανότητες έχει να φτάσει ο ιός Έμπολα στην Ευρώπη, διεθνής ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε στοιχεία για τις αεροπορικές μετακινήσεις και τη διασπορά του ιού.

Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα πως με τον σημερινό ρυθμό των αεροπορικών ταξιδιών υπάρχουν 75% πιθανότητες να φτάσει στη Γαλλία και 50% να φτάσει στη Βρετανία έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ακόμα, δε, και αν διακοπεί το 80% των πτήσεων από την Δυτική Αφρική, ο κίνδυνος για τη Γαλλία είναι 25% και για τη Βρετανία 15%.

Η Γαλλία διατρέχει αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού, επειδή οι τρεις χώρες όπου ενδημεί ο Έμπολα (η Γουϊνέα, η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία) έχουν πολλούς γαλλόφωνους κατοίκους και μεγάλο αριθμό πτήσεων με την ευρωπαϊκή χώρα, εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέρεκ Γκάδερερ, λέκτορας στον Τομέα Βιοϊατρικής & Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ.

Αντίστοιχα, η Βρετανία κινδυνεύει επειδή το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς κόμβους παγκοσμίως.

«Κάθε μέρα που περνάει οι δυνητικοί κίνδυνοι αλλάζουν», δήλωσε ο επιβλέπων της ανάλυσης δρ Αλεσάντρο Βεσπιγκνάνι, καθηγητής Βιολογικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Northeastern, στη Βοστώνη. «Μιλάμε για πιθανότητες και οι πιθανότητες αυτές αυξάνονται για όλους».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συστήσει να μην υπάρξουν περιορισμοί στις αεροπορικές πτήσεις προς τις προσβεβλημένες χώρες, αλλά ήδη μερικές αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει τα δρομολόγιά τους.

Εν τω μεταξύ, στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκε μία από τις χειρ��τερες μέρες της επιδημίας, καθώς μέσα σε μία μέρα 121 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του ιού Έμπολα, ενώ αρρώστησαν ακόμα 81.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top