Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την ΕΕ να υιοθετήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Δεν ζήτησε καν συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε στο Χάρβαρντ»

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την ΕΕ να υιοθετήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

​Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι «ανάγκασε» την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο κ. Λαβρόφ επικαλέστηκε ως απόδειξη τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στις 2 Οκτωβρίου στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αναφερθεί στις επιφυλάξεις των χωρών της Ε.Ε. να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

«Δεν ζήτησε καν συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε στο Χάρβαρντ σχετικά με το ότι οι ΗΠΑ ανάγκασαν την ΕΕ ενάντια στη βούλησή της και εις βάρος των οικονομικών της συμφερόντων να υιοθετήσει αντιρωσικές κυρώσεις», κατήγγειλε ο ρώσος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.

Στην επίμαχη ομιλία του, ο Μπάιντεν είχε παραδεχτεί πως «Είναι αλήθεια ότι (οι Ευρωπαίοι) δεν ήθελαν να το κάνουν. Όμως ακόμη μία φορά ήταν η αμερικανική ηγεσία κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ που επέμειναν να υψώσει η Ευρώπη το ανάστημά της και να επιβάλει οικονομικά μέτρα» εναντίον της Ρωσίας.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, την οποία κατηγορούν ότι υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top