Δεν θέλουν τη Χρυσή Αυγή στο Βέλγιο

Έχουν ξεσηκωθεί τα τέσσερα μεγαλύτερα γαλλόφωνα βελγικά συνδικάτα.

​Να απαγορευτούν εκδηλώσεις με τη συ��μετοχή της Χρυσής Αυγής στο Βέλγιο ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο, και τον δήμαρχο των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, τα τέσσερα μεγαλύτερα γαλλόφωνα βελγικά συνδικάτα.

Αφορμή για τη σύνταξη της επιστολής στάθηκε η δημοσιοποίηση πληροφοριών για διάσκεψη νεοναζιστικών οργανώσεων με θέμα «Χρυσή Αυγή: ο πολιτικός αγώνας και η στρατηγική της έντασης», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Βέλγιο σε μυστικό τόπο συνάντησης.

Βάσει πληροφοριών που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ακροδεξιές ιστοσελίδες, τα βελγικά συνδικάτα υποστηρίζουν στην επιστολή τους ότι τη διάσκεψη οργάνωσε ο «ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος ZenitBelgio», που έχει εγκατασταθεί στο Βέλγιο από το 2013. Επισημαίνουν, δε, ότι το Zenit έχει αποστολή την προώθηση της φασιστικής ιδεολογίας (ένα από τα ιστορικά πολιτικά πρότυπα είναι ο Βέλγος Ναζί, Λεόν Ντεγκρέλ) και συνδέεται με το ιταλικό νεοφασιστικό ρεύμα «Casa Pound».

Στην επιστολή τους τα βελγικά συνδικάτα τονίζουν επίσης ότι από το τέλος Αυγούστου, ακροδεξιές ιστοσελίδες του Βελγίου και της Γαλλίας προανήγγειλαν μια διάσκεψη για τη Χρυσή Αυγή, προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου, με ομιλητές δύο συνεργάτες των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και τον Αλέξανδρο Λύρη, καθώς και έναν Ιταλό, πρώην τρομοκράτη της ακροδεξιάς και πρόεδρο του κινήματος Casa Pound, τον Γκαμπριέλε Αντινόλφι. Τα βελγικά συνδικάτα σημειώνουν, επίσης, ότι κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες ανακοίνωναν ως τόπο διεξαγωγής της διάσκεψης τις ��ρυξέλλες, ενώ κάποιες άλλες ανέφεραν τη Μονς.

Τα βελγικά συνδικάτα στην επιστολή τους τονίζουν ότι αν επιτραπούν διασκέψεις παρόμοιες με αυτήν της 4ης Οκτωβρίου, ή άλλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ πιθανή η παραβίαση του βελγικού αντιρατσιστικού νόμου.

Ως εκ τούτου, καλούν τις βελγικές Αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μη μετατραπούν οι Βρυξέλλες και το Βέλγιο σε «κέντρο συντονισμού των Νεοναζί της Ευρώπης».

Καλούν, επίσης, τις τοπικές και ομοσπονδιακές Αρχές του Βελγίου να εκδώσουν μια γενική απαγόρευση των δραστηριοτήτων, στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, πλην εκείνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top