Οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν κι άλλη πόλη της Συρίας- Μια ανάσα από την Τουρκία

Οι μάχες κράτησαν 3 εβδομάδες

Οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν κι άλλη πόλη της Συρίας- Μια ανάσα από την Τουρκία

​Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ. Οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, έπειτα από μάχες που κράτησαν 3 εβδομάδες, σύμφωνα με Τούρκο στρατιωτικό.

Στην ανατολική πλευρά της πόλης η κάμερα του Ρόιτερς κατέγραψε μια μαύρη σημαία να ανεμίζει στη στέγη ενός τετραώροφου κτιρίου, η οποία σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία Τούρκου στρατιωτικού είναι η σημαία των μαχητών του Ισλαμικού κράτους.

Παρ��λληλα, το βράδυ της Κυριακής, Κούρδοι στρατιώτες ζήτησαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να πάρουν πιο δραστικά μέτρα, καθώς οι εναέριες επιδρομές δεν είναι αρκετές ώστε να σταματήσουν τους Τζιχαντιστές.

Νωρίτερα τη ίδια μέρα, σκοτώθηκαν 19 κούρδοι μαχητές και 27 τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη Κομπάνι, αυτό σημαίνει ότι φτάνουν μια ανάσα από την Τουρκία, καθώς αποκτούν το έλεγχο μιας περιοχής που "αγγίζει" τα συρο- τουρκικά σύνορα.

Η επίθεση των μαχητών του Ισλαμικού κράτους κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές ενώ την ίδια στιγμή 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη με 180.000 από αυτούς να έχουν βρει καταφύγιο στη Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top