ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Βρέθηκε μαζικός τάφος... στην περιοχή που αγνοούνταν 43 φοιτητές!

Συυμετείχαν σε διαδηλώσεις και η αστυνομία προσπάθησε να τις καταστείλει με βία

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Βρέθηκε μαζικός τάφος... στην περιοχή που αγνοούνταν 43 φοιτητές!

Ένας μαζικός τάφος εντοπίστηκε στις παρυφές της πόλης Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο στο νότιο Μεξικό, ενώ τις τελευταίες μέρες 43 φοιτητές αγνοούνται στην ίδια περιοχή, έπειτα από σφοδρότατες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι φοιτητές συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, στις οποίες σημειώθηκαν σφοδρότατες συγκρούσεις και έξι άτομα σκοτώθηκαν στις συμπλοκές. Έκτοτε αγνοούνταν.

628x471.jpg

Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τα επεισόδια με βίαιο τρόπο και ήδη οι πολιτειακές αρχές έχουν συλλάβει 22 αστυνομικούς, με την κατηγορία της δολοφονίας δύο φοιτητών κατά τις συγκρούσεις.

Αρχικά αγνοούνταν 57 φοιτητές, με τους 14 να δίνουν σημεία ζωής. Άλλοι φέρονται να κρύβονται για να γλιτώσουν από την αστυνομική βία και άλλοι να έχουν καταφέρει να επιστρέψο��ν στα σπίτια τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα καθορίσουμε τον αριθμό των πτωμάτων και τα αίτια του θανάτου τους», δήλωσε ο Χόρχε Βαλντέζ εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας προσθέτοντας ότι πολλά από τα πτώματα έχουν ήδη εκταφεί.

Να σημειώσουμε ότι πολλοί ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί σε ολόκληρο το Μεξικό τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, από το 2007, 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βία των συμμοριών των ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top