Μωρό που φαινομενικά είχε γιατρευτεί από τον ιό του AIDS αρρώστησε ξανά

H θεραπεία ήταν προσωρινή κα κράτησε μόνο για λίγα χρόνια

Μωρό που φαινομενικά είχε γιατρευτεί από τον ιό του AIDS αρρώστησε ξανά

​Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι όπως αποκαλύψαν Ιταλοί επιστήμονες, ένα μωράκι που γεννήθηκε το 2009 με τον ιό HIV ενώ είχε φανεί ότι θεραπεύτηκε μετά από έγκαιρη θεραπεία, που άρχισε μόλις 12 ώρες μετά τη γέννησή του, τελικά εμφάνισε και πάλι ίχνη του ιού στο αίμα του.

Πρόκειται για μία πολύ άσχημη είδηση καθώς «υφαρπάζει» τη χαρά και την ελπίδα ότι μια άμεση θεραπεία, μπορεί να νικήσει τον ιό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάριο Κλέριτσι του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, ανέφεραν ότι στην ηλικία των τριών ετών το μωρό φαινόταν να έχει θεραπευτεί, καθώς ακόμη και τα αντισώματα κατά του ιού στον οργανισμό του είχαν εξαφανιστεί.

Δυστυχώς ο ιός έκανε την επανεμφάνισή του μόλις δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή της αντιικής θεραπείας, που είχε κριθεί πλέον περιττή. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός όλο αυτό τον καιρό «κρυβόταν» κάπου απόμερα στο σώμα του παιδιού, με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύεται για πάνω από τρία χρόνια.

Οι Ιταλοί επιστήμονες συμπέραναν ότι τα ισχυρά αντιικά φάρμακα έχουν μεν όντως μειώσει τη θνησιμότητα από το AIDS, όμως -ακόμη κι αν δοθούν λίγες μόνο ώρες μετά την μόλυνση- δεν μπορούν να εκριζώσουν τον ιό, επειδή αδυνατούν να καταστρέψουν τα «καταφύγιά» του μέσα στο σώμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top