Την τακτική της... υπομονής επιλέγει ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ

Οι διαδηλωτές απειλούν ότι θα καταλάβουν τα κυβερνητικά γραφεία

Την τακτική της... υπομονής επιλέγει ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ

​Την τακτική της... υπομονής επιλέγει, με την καθοδήγηση του Πεκίνου, ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ μπρο��τά στους διαδηλωτές που δεν φεύγουν από τους δρόμους και απειλούν με καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων.

«Εάν δεν υπάρξει κάποια χαοτική κατάσταση, δεν θα στείλουμε τις δυνάμεις καταστολής, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ειρηνικά, ακόμη κι αν χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες» ανέφεραν αξιωματούχοι.

Η στρατηγική είναι, όπως γράφουν η Washington Post, πως ο αριθμός των διαδηλωτών στους δρόμους θα μειωθεί όσο περνούν οι ημέρες, όπως και η υποστήριξη των πολιτών στις κινητοποιήσεις όσο τραβούν σε μάκρος και μπλοκάρουν την οικονομική ζωή της πόλης.

Tην ίδια ώρα, καταγγελίες θέλουν τις κινεζικές αρχές να έθεσαν υπό κράτηση «αλληλέγγους» στην ηπειρωτική Κίνα.

Η οργάνωση China Human Rights Defenders και η Διεθνής Αμνηστία κατήρτισαν έναν κατάλογο με 20 πρόσωπα που έχει αναφερθεί πως βρίσκονται υπό κράτηση και 60 άλλα που προσήχθησαν από την αστυνομία για ανάκριση.

«Οι μαζικές συλλήψεις ακτιβιστών στην Κίνα υπογραμμίζουν μόνο γιατί τόσοι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ φοβούνται τον αυξανόμενο έλεγχο του Πεκίνου στις υποθέσεις της πόλης τους» δήλωσε ο Ουίλιαμ Νι, ερευνητής του παραρτήματος της Αμνηστίας στην Κίνα.

Σε αυτό το κλίμα ο Βρετανός πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κρις Πάτεν απηύθυνε έκκληση για την έναρξη μιας περιόδου αληθινής διαβούλευσης, τον απόηχο των εκκλήσεων για περισσότερη δημοκρατία στην πρώην βρετανική αποικία.

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το διάλογο να αντικαθιστά τα δακρυγόνα και τα σπρέι πιπεριού» υπογράμμισε ο Πάτεν σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Πάτεν υπήρξε ο τελευταίος Βρετανός κυβερνήτης πριν από την επιστροφή της περιοχής στην Κίνα το 1997.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top