Kάμερον: «Εχθροί μας όσοι Βρετανοί τάσσονται υπέρ του Ισλαμικού κράτους»

"Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να σας σταματήσουμε"

Kάμερον: «Εχθροί μας όσοι Βρετανοί τάσσονται υπέρ του Ισλαμικού κράτους»

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και καταδίκασε τους Βρετανούς που τάσσονται υπέρ του Ισλαμικού κράτους, σε ομιλία του, ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου καταδίκασε όσους Βρετανούς πολίτες πηγαίνουν στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι θα πρέ��ει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί της Βρετανίας.

«Αν προσπαθήσετε να ταξιδέψετε στη Συρία ή το Ιράκ, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας για να σας σταματήσουμε, -αφαίρεση του διαβατηρίου, δίωξη, καταδίκη και φυλάκιση- ή ακόμη, αν είστε ήδη εκεί, την αποτροπή της επιστροφής σας στη Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κάμερον και πρόσθεσε:

«Έχετε δηλώσει την πίστη σας στο Ισλαμικό Κράτος, είστε εχθρός του Ηνωμένου Βασιλείου και θα πρέπει να περιμένετε ότι θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιος».

Τουλάχιστον 500 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους πέραν των 250 Βρετανών υπηκόων που έχουν ήδη επιστρέψει, σύμφωνα με εκτίμηση της βρετανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top