Συναγερμός στις ΗΠΑ. Βρέθηκε ασθενής με Έμπολα

Τρόπους να περιοριστούν οι κίνδυνοι αναζητούν οι αρχές

Συναγερμός στις ΗΠΑ. Βρέθηκε ασθενής με Έμπολα

​Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές: Πρόκειται για έναν άνδρα στο Τέξας, που είχε επιστρέψει στο Ντάλας από τη Λιβερία. Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υποψίες για άλλα κρούσματα.

Tα στοιχεία του άνδρα -ηλικία ή εθνικότητα- δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Γνωστό είναι μόνο ότι είχε φύγει από τη Λιβερία στις 19 Σεπτεμβρίου, έφτασε την επόμενη ημέρα και παρουσίασε συμπτώματα μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες.

Όταν παρουσίασε συμπτώματα, απευθύνθηκε σε νοσοκομείο αλλά δεν του έγινε εισαγωγή, ενώ δεν είχε πει στους γιατρούς ότι είχε πάει στη Λιβερία. Επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, όταν τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) επιβεβαίωσε τη διάγνωση.

Το τμήμα Υπηρεσιών Υγείας του Τέξας ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το CDC, το τοπικό τμήμα υγείας και το νοσοκομείο προκειμένου «να διερευνηθεί η υπόθεση και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου».
Ενημερώθηκε ο Ομπάμα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε συνομιλία με τον διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC), Τόμας Φρίντεν, σχετικά με τα «αυστηρά πρωτόκολλα απομόνωσης» για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης περισσοτέρων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο επικεφαλής «συζήτησαν σχετικά με τα εν λόγω πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία ο ασθενής υπόκεινται σε θεραπεία και οι προσπάθειες που γίνονται για τον εντοπισμό ανθρώπων που είχαν επαφή με τον ασθενή προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Δρ. Φρίντεν δήλωσε επίσης ότι το CDC είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υπόθεση και τόνισε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top