Τζιχαντιστές: Άρχισαν τα βρετανικά «χτυπήματα» εναντίον τους- Δικάζονται μέλη τους στο Βέλγιο

Πρόκειται για την οργάνωση «Sharia4Belgium»

Τζιχαντιστές: Άρχισαν τα βρετανικά «χτυπήματα» εναντίον τους- Δικάζονται μέλη τους στο Βέλγιο

​Ένα ζεύγος βρετανικών μαχητικών Tornado ξεκίνησε την Τετάρτη, τις πρώτες επιδρομές εναντίον των Τζιχαντιστών στη περιοχή του Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας, Μάικλ Φάλον.

«Επιτέθηκαν εναντίον της θέσης ενός βαρέος όπλου το οποίο απειλούσε τις κουρδικές δυνάμεις και κατόπιν επιτέθηκαν σε ένα οπλισμένο φορτηγάκι (του ΙΚ) στην ίδια περιοχή», είπε στο BBC.

Την ίδια στιγμή, στο Βέλγιο, ξεκίνησε η δίκη Ισλαμιστών της οργάνωσης «Sharia4Belgium», οι οποίοι κατηγορούνται ότι στρατολογούν Ευρωπαίους στους Τζιχαντιστές για να ταξιδέψουν στη Συρία. Επίσης, κατηγορούνται ότι συνδέονται στενά με το Ισλαμικό Κράτος.

Σαράντα έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης, οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, κατηγορούνται ότι μετέβησαν στη Συρία σύμφωνα με την εισαγγελέα Αν Φράνσεν. Πρόκειται για Μουσουλμάνους, οι οποίοι μετανάστευσαν στο Βέλγιο και κατέχουν βελγικά διαβατήρια.

Η «Sharia4Belgium» τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής για τους ομοφυλόφιλους και θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στο Βέλγιο. Ο εκπρόσωπός της είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πράξεις μίσους κατά των Χριστιανών και όλων των μη Μουσουλμάνων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών. Η εισαγγελέας είπε ότι η οργάνωση είναι «τρομοκρατική».

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2010 στην Αμβέρσα (βόρεια του Βελγίου) από νεαρούς ριζοσπαστικοποιημένους μουσουλμάνους. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις «προκλητικές» συνεντεύξεις Τύπου της οργάνωσης, στις οποίες το δημοκρατικό μοντέλο της Δύσης επικρίνονταν με σφοδρότητα, στις διαδηλώσεις που οργάνωνε και κατέληγαν σε επεισόδια στους δρόμους της Αμβέρσας και των Βρυξελλών ή ακόμα στα βίντεο «σαλαφιστικής» προπαγάνδας που αναρτούσε στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top